Турските телевизионни сериали са достигнали аудитория от  750 милиона души

...
Турските телевизионни сериали са достигнали аудитория от  750 милиона души
Коментари Харесай

Турските сериали завладяват света - достигнали аудитория от 750 милиона души

Турските телевизионни сериали са достигнали публика от  750 милиона души  в повече от 150 страни, съобщи заместник-министърът на културата и туризма Батухан Мумджу, представен от англоезичното издание " Хюриет дейли нюз ".

" Със наличие, създадено в Турция, доближаваме до 750 милиона фенове в 152 страни. Всички фактори в сектора добре осъзнават многостранното значение на продажбите на телевизионни сериали, както във връзка с износа, по този начин и като мощен инструмент на културната дипломация ", съобщи Мумджу по време на фестивала за телевизия МипКом в Кан.

Турция е водеща в износа на телевизионни сериали измежду неанглоезичните страни и е на трето място в света след Съединени американски щати и Англия.

Турските телевизионни сериали се радваха на висок триумф на ревюто в Кан, на което участваха представители от 108 страни и над 10 000 гости.

Ръководителят на турската медийна група " Демирьорен "   Мурат Янджъ  акцентира, че водещата роля на Турция в износа на телевизионни сериали на международната сцена е доказателство за  успеха и напредъка  на промишлеността.

Ежегодно Турция създава по към 50 телевизионни сериала, а секторът се радва на стотици милиони фенове в международен мащаб.
В взаимозависимост от страната цената на един епизод доближава суми сред 300 хиляди и 700 хиляди $, разкри неотдавна представител на сектора.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР